jogasrbija > joga časovi english

Časovi joge u Beogradu


Nudimo vam grupne časove hata joge radnim danima ili individualne časove hata joge, prilagođene vašim potrebama.NAPOMENA! ZBOG TRENUTNE SITUACIJE, NUDIMO SAMO ONLINE ČASOVE! SVE LOKACIJE NAVEDENE ISPOD SU STARE I NEVAŽEĆE. ZAINTERESOVANI ZA GRUPNE I INDIVIDUALNE ONLINE ČASOVE JOGE NAS MOGU KONTAKTIRATI NA JOGASRBIJA@GMAIL.COM. ŽELIMO VAM ZDRAVLJE I VITALNOST!

Lokacije i ambijent

Tražite gde je najbolja joga u Beogradu? Zašto ne dođete kod nas na jednu od ponuđenih lokacija i pogledate kako izgleda čas u našoj tradiciji? Biharska škola joge je jedna od najpoznatijih i najpriznatijih u svetu. Satjananda joga akademija je prva joga akademija koja je priznata u svetu od strane UNESCO. Knjiga "Asana Pranayama Mudra Bandha" ("APMB") je među najprodavanijima na Amazonu, prevedena je na više svetskih jezika, čak je i druge tradicije i sistemi koriste kao referencu.


Časovi se odvijaju u prijatnom ambijentu na više lokacija u Beogradu. Grupe su male, što omogućuje bolje praćenje individualnog rada i puno posvećivanje pažnje pojedincu. Za osećaj ambijenta možete pogledati slike prostora.

Prednosti i efekti časova joge

Joga časoviStres, tenzija i žurba su glavni faktori i uzročnici bolesti poslednjih decenija. Joga je sveobuhvatan način smanjivanja nivoa i uticaja tih faktora i podizanja celokupnog nivoa zdravlja na viši nivo, tako što podstiče telo da se samo bori protiv negativnosti i stresa kući, na poslu, u svakodnevnim situacijama i kontaktu sa ljudima oko vas.


Praktikovanje joge dva puta nedeljno utiče na celokupno fizičko, mentalno i emotivno zdravlje, izbacuje nagomilani stres, tenziju i napetost, koji se nakupljaju svakodnevno u nama i puni nas pozitivnom energijom. Razvija fleksibilnost i opuštenost celog tela, dovodi um i emocije u stanje opuštenosti i balansa.


Joga časoviPrednost joge u odnosu na klasičnu fizičku aktivnost je što ne aktivirate samo telo, nego i umu i emocijama pružate potrebnu aktivnost i opuštanje. Redovnim vežbanjem se postiže unutrašnji balans, stanje sreće i ispunjenosti, zdravlje i imunitet se podižu na viši nivo. Otvaraju se mogućnosti za rešavanje problema na lakši i efikasniji način, sa manje stresa i nerviranja, svakodnevno funkcionisanje postaje lakše.


Vrsta joge koja vitalizuje, opušta, balansira i jača ne samo fizičko telo, nego i um i emocije je najbolja joga. U Beogradu u centru vam nudimo lokacije gde možete iskusiti joga vežbe u stilu Biharske škole joge.


Pročitajte detaljnije o ovome u članku Prednosti i efekti joge.

Od čega se sastoji i kako izgleda jedan čas joge kod nas?

Standardan čas joge se sastoji od fizičkih vežbi, tehnika disanja, meditacije i opuštanja. Tempo časa je lagan, bez žurbe i takmičenja, sa kratkim pauzama između svake asane. Časovi su generalno koncipirani tako da aktiviraju kičmeni stub u svim pravcima, da jačaju i istežu sve mišiće tela. Disanje i svesnost o telu, dahu i umu za vreme vežbanja, fokusiraju um i telo u sadašnjost, dahom ih povezujete u skladnu celinu. Efekat je opšti psihofizički i energetski balans celog bića.

Ko može da vežba jogu?

Jogu može da vežba svako, deca i odrasli, muškarci i žene, đaci, zaposlene osobe, penzioneri, svako ko želi da unese promenu u svoj život.


Jedina ograničenja su zdravstvene prirode, u smislu da nisu sve vežbe i tehnike pogodne za sve osobe, ali naravno postoje vežbe koje mogu da ublaže i regulišu te probleme i shodno tome te osobe vežbaju u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama.


Joga časovi


Lepota joge je što ništa ne brani niti ograničava, ne meša se u verska pitanja. Samo kaže šta je zdravo i produktivno, a šta nije. Nama ostavlja da odlučimo šta želimo da prihvatimo i primenjujemo od toga. Joga ima holistički pristup ljudskom biću i svako može da izabere onaj deo koji mu odgovara i prija i usvoji to kao deo svog života.
Pogledajte slične stranice: