jogasrbija > instruktor joge english

Instruktor JogeInstruktor jogeJoga je tradicija sa dubokim korenima i nauka o ljudskom biću u celini. Predstavlja umetnost življenja u pravom smislu te reči, pa samim tim zahteva i ozbiljan pristup od onoga ko time želi da se bavi kao relaksacijom, unapređenjem zdravlja, transformacijom ličnosti ili načinom života.


Mnogo je knjiga napisano na tu temu, sa obiljem informacija o samim vežbama, disanju, meditaciji, zdravoj ishrani, koje predstavljaju dobru smernicu svakome. Ali ni najbolja knjiga ne može da ponudi odgovore na sva pitanja koja mogu da se postave, niti da opiše doživljaj i osećaj lakoće, sreće, ispunjenosti na kraju časa, odrađenih vežbi ujutru ili zadovoljstva što ste rešili neki problem pomoću nekog pristupa ili principa iz joge.

Zašto instruktor joge, a ne knjiga?

Da biste mirno plovili vodama joge potrebno je da vas vodi i usmerava neko ko je tuda već prošao i zna kako da savlada prepreke koje se nađu na putu. Joga instruktori su osobe koje već imaju iskustvo stečeno dugogodišnjim vežbanjem i praktikovanjem joge i školovanjem (pohađanje seminara, kurseva za instruktore joge, predavanja…), mudrost i sposobnost da nadju optimalno rešenje za svaki problem i kapacitet da vam to prenesu i pokažu vam kako da maksimalno iskoristite svoj potencijal i kreativnost.


Za joga instruktora je bitno da ima završen zvanični i priznati kurs za instruktora joge, jaku tradiciju ili sistem iza sebe kao izvor inspiracije i znanja za sebe i druge. Samo vežbanje joge nije dovoljno jer predstavlja najosnovniju bazu (osnovni kvalitet instruktora) od koje se polazi dalje, a ne stanicu na kojoj se putovanje završava.


Kada tražite časove joge blizu vas proverite da li joga instruktor pripada tradiciji ili sistemu, jer je to garancija kvalifikovanosti za posao kojim se bavi.


Pročitajte više o biografiji joga instruktora i joga centru u Beogradu.Pogledajte slične stranice: