jogasrbija > joga-i-mladi english

Joga i Mladi
Kurs Joge za početnike - Februar-Mart-April 2019


Tromesečni Kurs joge za početnike obuhvata osnovno znanje iz Hata joge, asane - jogičke vežbe - dinamične i statične, pranajame - tehnike disanja, mudre - položaje ruku, tehnike meditacije i tehnike opuštanja.


Joga za Mlade:

Kurs za mlade se održava u sledećim terminima:

Termini:

Ponedeljak - Petak 10:30-12h, Mladi 15-19 godina
Utorak-Četvrtak 10 - 11:30h, Mladi 20-15 godina

Mesto:

Flow centar, Maršala Birjuzova 41a, Beograd

Trajanje:

Februar, Mart, April


Dodatne informacije na: Predavanja i Radionice
Nemate vremena, strpljenja, živaca da se mlatite kroz ceo ovaj smarački tekst? Batalite, samo preskočite i pretražite relevantne linkove ispod. Sve je ok, potpuno vas razumem. ;-)


Dobrodošli na sajt Joga Srbija, posvećen joga centru Joga Sanga i njegovim joga aktivnostima. Koliko joge u jednoj rečenici, jel da? Za više informacija o jogi idite na Joga Info.


Ova strana i njene podstranice su posvećeni situaciji mladih u Srbiji danas. Mladi ljudi, koji se razvijaju, rastu, u svakom smislu, ne samo fizičkom, suočavaju se sa ogromnim izazovima.


Ako ste srednjoškolac, student ili pripadate mladim generacijama, nastavite da čitate ovaj tekst. Da li živite u Srbiji(sa roditeljima), imate težak odnos sa istima, sa dečkom/devojkom, šefom,a možda i celim svetom? Sobom? Imate mizernu platu, loše zdravlje, nisko samopouzdanje? Želju da vrištite na nekoga? Hronično ste umorni i bezvoljni? Mrzite i sebe i ceo svet? Usamljeni ste? Nesrećni? Imate probleme u učenju i završavanju obrazovanja? Ne znate kako da se nosite sa stresom, tenzijom i rešavate probleme? Tražite slamku spasa? Ako se nalazite u nečemu od nabrojanog, čitajte i dalje.


Bez obzira što je život generalno bolji nego pre par decenija, ipak je i danas izazov, teško biti mlada osoba u Srbiji, student. Živeti sa roditeljima do 30-te ili čak 40-te godine je normalno, ako ne i zdravo, pritisak na fakultetu, na ispitima, za bodove, je veliki. Bežanje u inostranstvo, u potrazi za boljim životom je norma. Bar je noćni život na nivou, ako ništa drugo. :-)


Imao sam sreću i blagoslov da moje studiranje, posle završene srednje škole, bude u jogi. Joga univerzitet, koji je trajao 3 godine, je van svakih okvira standarnog fakulteta. Imao sam sreću i blagoslov da se bavim poslovima koje volim(masaža, pa kasnije joga), tako da iskreno ne znam šta znači imati standard ni posao i studirati u Srbiji/Beogradu. Realniju sliku o tome možete pročitati ovde(link maja).


Da ne pričamo o poslu i zapošljenju koji je začarani krug. Hoćete posao, treba vam iskustvo, a iskustvo nemate bez posla. Državno uređenje i zakoni ne pomažu. Samo da se uhvatite za glavu, pardon aspirin i facepalming jedan.


Treća strana je fizička aktivnost, danas skoro nepostojeća u školama. Zamenjena je Facebook-om, internetom, mobilnim telefonima i tabletima. Iako danas ima mnogo fitnes, joga i drugih centara, prosecno stanje i zdravlje, kako fizičko, tako posebno emotivno i mentalno, nije na zavidnom nivou. Instant generacija sve želi sada i odmah, juče ako može, nema zrna strpljenja za sebe(kamoli za druge), pamet na sve strane. Učiti za kontrolni, ispit noćna mora, a tako je lako da vas neko odvuče od učenja, ako ne i sami sebe.


Roditelji sa svoje strane u rasulu i haosu. Za njih je ovo vreme isto ogroman izazov. Ozbiljno, imajte milosti i razumevanja za njih. Stvarno rade najbolje što mogu.


Naravno to se polako menja. Naravno da ima pozitivnih primera, nasuprot pomenutim negativnim. Ali obraćam se vama, koji još niste tamo gde(ono što) želite da budete.


Ovaj projekat je priča u nastajanju. Početak ostvarenja jednog životnog sna koji je godinama čekao trenutak za realizaciju. Sna mog rada sa mladima i, posebno sa decom. Sna zasnovanog na želji da bar delić sveg blaga, blagoslova, pomoći i podrške koju sam dobijao od detinjstva, prenesem mladima. Deci posebno, jer deca su budućnost Planete. Ali da počnemo sa malo odraslijom decom za početak. :-)


I dok ovo pišem, počinjem da plačem od sreće, jer shvatam šta i koliko ovo meni znači. Ostvariti svoje snove je jedan od vrhunaca ljudskog postojanja. I zahvalan sam svima i svemu što me je dovelo do ovog trenutka i životu, na mom putu. Zahvalan sam unapred svakom biću koje će proći kroz moje radionice, predavanja, časove, na putu ka Sebi.


Neću ovde pričati koliko svako od Vas zaslužuje sve najlepše, najdivnije, najbolje u životu. Članke na te i slične teme možete naći ovde. FB Joga Srbija Notes


Tu sam da Vam kažem da postoji izlaz iz mraka, iz očaja, iz beznađa, iz depresije, iz crnila, jer sam prošao kroz sve pomenuto. Droga, alkohol, kockanje su bekstvo i neće ništa rešiti. Samo će vas gurnuti još dublje u septičku jamu(onu iz Žikine Dinastije).


Ovde sam za Vas, mlade ljude, pune želja, ciljeva, ambicija, da Vam pomognem koliko god mogu i znam, u ostvarivanju vašeg potencijala. Kroz jogu i druge pristupe, saradnike.


Da, možete živeti zdravije, pozitivnije, slobodnije, ostvariti sebe. Potrebno je samo početi preuzimati odgovornost za Sebe. Ovo je jedan pristup tome.


Ne, ovo nije nikakva navlakuša, čarobni štapić, moraćete da zasučete rukave da bi uspeli. Ali verujem i znam da možete.


"Nasledili smo ovu planetu od naše dece, koja se još nisu rodila. Ostavimo im je u boljem stanju od onoga u kom smo je zatekli" Swami Niranjan


Promenu na globalnom nivou postižete promenom na lokalnom nivou. Počnite sa Sobom, promenićete Svet.


Sa ljubavlju.
Vesko Minčić


12.12.2017


Linkovi


  • Joga i Mladi Česta Pitanja
  • Predavanja i Radionice


  • Za novosti se prijavite na (ili nam pišite ako imate pitanja vezana za projekat) jogaimladi@gmail.com., ili pratite FB stranicu JogaSrbija. Ukoliko želite da neke od prethodnih radionica, predavanja, događaja održimo i kod Vas, kontaktirajte nas! Uvek smo otvoreni za saradnju!    Pogledajte slične stranice: