jogasrbija > predavanja i radionice english

Predavanja i radionice


Ukoliko želite da neke od prethodnih radionica, predavanja, događaja održimo i kod Vas, kontaktirajte nas! Uvek smo otvoreni za saradnju!
Projekat Joga i Mladi - prva zvanična radionica - Jogički doček Nove Godine - Joga i Mladi


Ako ste srednjoškolac, student ili pripadate mladim generacijama, nastavite da čitate ovaj tekst.
Da li živite u Srbiji(sa roditeljima), imate težak odnos sa istim, sa dečkom/devojkom, šefom, a možda i celim svetom? Sobom? Imate mizernu platu, loše zdravlje, nisko samopouzdanje? Želju da vrištite na nekoga? Hronično ste umorni i bezvoljni? Mrzite i sebe i ceo svet? Usamljeni ste? Nesrećni? Imate probleme u učenju i završavanju obrazovanja? Ne znate kako da se nosite sa stresom, tenzijom i rešavate probleme? Tražite slamku spasa? Ako se nalazite u nečemu od nabrojanog, čitajte i dalje.


Nova godina predstavlja odlazak nečeg starog i početak nečeg novog. Da li ste doneli određene odluke ili ciljeve za sledeću, tj. sada već tekuću godinu? Ako da, je li znate kako da ih i ostvarite? Jedna od glavnih tema događaja će biti i zahvalnost za sve proživljeno i postignuto u protekloj godini; otpuštanje nagomilanog starog u vama i negativnih emocija, kao i fokusiranje na novo, sveže i neistraženo.


Ovo je takođe jedinstvena prilika da kroz jogički pristup Novoj godini donesete ''Sankalpu'' i napravite smernicu za svoj životni put, ako ga nemate, ili ne znate kako da ga ostvarite. Za razliku od običnih odluka, ''Sankalpa'' sadrži viši stepen volje i odlučnosti od obične odluke i deluje iz podsvesti, odakle ''radi za Vas''. Više o tome čućete i iskusiti na samom događaju. Ovaj događaj je idealna šansa da uradite nešto konkretno sa svom tom silnom energijom koja se nalazi u svakome od vas, a ne znate da je iskoristite na pravi način.


Jogička Nova godina održaće se u prostorijama Flow centra, u Maršala Birjuzova 41, od 17-19h. Ako nikada niste došli u kontakt sa jogom, a želeli ste, ili imate predubeđenja o istoj, evo prilike da razbijete svoje predrasude i saznate nešto više o tome što vas interesuje. Događaj će voditi afirmisani učitelj joge, Vesko Minčić, koji se usavršavao u Indiji u Biharskoj Školi Joge. Više informacija o njegovom radu možete naći na sledećem linku: Joga i Mladi. Ukoliko vas interesuju aktuelnosti i predstojeće aktivnosti, možete pratiti i zvaničnu Facebook stranicu: FB JogaSrbija.


''Moja misija je da kroz drugačiju prizmu života prenesem delić svega što znam, jer kad stvorim nekome osmeh, to i meni stavlja osmeh na lice. Kada Vi otkrijete deo Sebe, ja otkrivam deo Sebe. Ovaj projekat je priča u nastajanju. Početak ostvarenja jednog životnog sna koji je godinama čekao trenutak za realizaciju. Sna mog rada sa mladima, sna zasnovanog na želji da bar delić svog blaga, iskustva i znanja koju sam dobijao od ranog detinjstva i od velikih ljudi i učitelja, prenesem i vama, jer vi ste budućnost ove planete.'' – Vesko Minčić


Obavezno ponesite papir/svesku i olovku/hemijsku. Vidimo se!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Milan Nikolić – diplomirani dijetetičar i nutricionista


Seminar presne hrane: sa predavanjem i interaktivnom radionicom biljne, sirove, ORGANSKE presne ishrane.


Specijalna tema ovog seminara: Ishrana za žene

U današnjem vremenu prepunom toksina i hormona u hrani, vodi i vazduhu potrebno je naći adekvatnu ishranu koja će uspeti da reguliše hormonalni status. Da bi nam lepši pol bio zdraviji postavljamo ovu radionicu-seminar sa ciljem unapređenja ishrane žena i njihovog zdravlja.


Naučite da spremate hranu koja će vam vratiti mladost, energiju, ženstvenost. Naučite koja hrana reguliše ženske hormone, izbacuje višak i dovodi u ravnotežu sve hormone.


Skup interaktivnih predavanja i radionica sa ciljem da se potpuno teoretski i praktično upoznate sa ovom temom i potpuno zavladate vašim zdravljem.


Pored pripremanja hrane prikazaćemo i manje poznate namirnice kako sa naših prostora tako i iz dalekih krajeva koji pomažu u balansiranju hormonalnog statusa i polaznici će biti u mogućnosti i da kupe sebi nešto od ovih proizvoda po vrlo pristupačnim cenama.


Datum: Subota i nedelja 09.02-10.02, 11-17h.

Mesto: Joga Centar JogaSrbija, Gospodar Jevremova 25, Beograd.


Priprema kaloričnijih jela koja se spremaju sušenjem u dehidratoru: Krekeri, hlebčići, palačinke, čips od povrća, suvo voće, i ostali sušeni proizvodi. Priprema kolača, torti za prazničnu trpezu.


Još lakši prelazak na sirovu ishranu uz jela koja su jako slična klasičnoj ishrani po obliku, ukusu i strukturi.


Seminar na kojem možete da naučite kako da se rešite trenutnih zdravstvenih problema preko ishrane, da povisite vaš nivo životne energije kroz živu biljnu hranu. Prva i jedina radionica sa korišćenjem čiste organske hrane kod nas!


Tako da dobijate ne samo na poboljšanju zdravlja, koje se već posle nekoliko nedelja drastično menja na bolje, nestaju problemi sa kojima se naše današnje društvo srodilo smatrajući da je normalno (umor, glavobolje, alergije, nervoza...) nego i visok nivo energije i dobijate na slobodnom vremenu usled kraćeg vremena koji se provodi u kuhinji s jedne strane. Sa druge je potrebno manje sati spavanja i isto tako efikasnije, brže obavljamo naše dnevne aktivnosti sa puno elana. Uverite se sami šta znači biti vibrantan, kako se opisuju najzdraviji pojednici na planeti.


Radionica je interaktivna, učesnici su aktivno uključeni u pripremanje hrane, pa tako na najbolji način usvajaju novostečeno znanje koje odmah mogu primeniti kod kuće. Saznaju se i probaju novi ukusi i obroci koji se dobijaju ishranom sirovim namirnicama i zaista se zasitite potrebnim nutrijentima, a ne pretrpate stomak.


Seminar vodi diplomirani nutricionista sa višegodišnjem iskustvom u prirodnoj medicini i stotinama zadovoljnih pacijenata i klijenata, tako da odmah dobijate i stručna znanja o potrebnim količinama, kombinacijama i nutritivnom sastavu namirnica koje se koriste u presnoj ishrani.


Saznajte koje su količine i način kombinovanja potrebni da unapredite (smanjite ili povećate) vašu telesnu masu. Kako da se hranite da unosite dovoljno zaštitnih (vitamini, minerali) i gradivnih (proteini, minerali) hranljivih materija i dovoljno (a ne premalo ili previše) energetskih hranljivih materija (ugljeni hidrati, masti).


Naučite koje su najčešće greške u ishrani koje se nekad tek posle dužeg vremena pokažu i izbegnite ih odmah.


Seminar je namenjen kako početnicima u najzdravijem načinu ishrane i služi kao pomoć u efikasnoj tranziciji - prelasku sa uobičajene nezdrave ishrane, tako i iskusnijima koji ipak ne znaju sve tajne savršenog zdravlja preko najzdravije ishrane. Isto tako služi i osobama koje ne žele da prelaze na potpuno sirovu ishranu, ali žele da nauče principe koji će ih održati zdravijima na uobičajenim načinima ishrane, preko ubacivanja najpoželjnijih namirnica u sirovom stanju, u pravo vreme i na pravi način.


Tako da će učesnici sami moći da naprave i jedu jela koja će potpuno zameniti uobičajene, nezdrave namirnice koje se termički tretiraju ili su životinjskog porekla( mleko, sir, meso) i otići kući sa saznanjem da više nikada ne moraju da naškode životinjama da bi zadovoljili svoja čula ukusa, nego naprotiv dobiti nova raznovrsna jela/namirnice u svojoj ishrani koja će ne samo po ukusu nego i po kvalitetu daleko nadmašiti uobičajena, manje zdrava i/ili potpuno nezdrava jela i namirnice.


Probajte namirnice koje niste do sada i za koje možda niste ni čuli, a koje ćete moći da nabavljate preko nas, a mogu vam znatno pomoći u zdravijem načinu ishrane, života.


Imaćete takođe priliku da vidite i prezentaciju jednog od najjačih i najbržih blendera na tržištu, sa kojim se spremanje ovakve hrane ubrzava i pojednostavljuje, koji se prodaje preko nas (zainteresovani za superfoods i blender neka zovu na 064/2456-730 - Milan Nikolić), a neka jela se i ne mogu spremiti adekvatno bez blendera.


Cene su iste kao i kod drugih i u skladu sa ostalim radionicama iste vrste, sa tim da je kod nas jedina radionica gde se koristi isključivo organska hrana. U planu su i povrće koje je gajeno aqua ponijski u kontrolisanim uslovima staklenika, u čistoj vodi bez zagađenog zemljišta i bez tretiranja naravno. Ovaj sistem je još zdraviji čistiji od klasično organski gajenog jer se ne koristi zemljište koje je kod nas doživelo razna zagađenja (radioaktivno, pesticidi, DDT, azotna đubriva, kisele kiše i slično).


Datum: subota i nedelja 09.02 i 10.02 od 11-17h (sa pauzama za jelo).


Učešće je 55e za dvodnevni seminar. Popust za dve i više osoba!


Prijave su u moguće do petka, dan pred početak svake radionice. Mesto se rezerviše avansnom uplatom 50% unapred ili lično dolaskom u studio – pozovite za detalje ili se prijavite - Milan Nikolić - 064/2456-730/, email:nikolicmilan@hotmail.com, Vesko Minčić - 064/205-3350, email:jogasrbija@gmail.com. Druga polovina se plaća po dolasku, na početku radionice. Takođe na samu radionicu donosite kopiju uplatnice.


Nalog za uplatu treba da glasi ovako:

Svrha uplate: Radionica sirove hrane
Primalac: Vesko Minčić, Gospodar Jevremova 25, Beograd
Iznos: 3100 din. (50%)
Račun primaoca: 160-5200100242033-66------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Predavanje o sirovoj i vegan ishrani(ovo je posebna tema, nije uključeno u radionice)


Prvo uvodno predavanje o sirovoj i presnoj ishrani, koje obuhvata sve 3 teme i kratko obrađuje svaku tezu biće održano 28.10 u 16:00. Samo predavanje će trajati oko 90 minuta, posle toga slede pitanja i odgovori još pola sata. Potrebno je najaviti dolazak, broj mesta je ograničen.
Ovo je prvo predavanje na kome se možete upoznati sa konceptima takvog pristupa ishrani i zdravlju, kasnije će se svaka teza obrađivati posebno i detaljno. Takođe ćemo organizovati i praktične radionice na kojima će se učiti kako da se spremaju vegetarijanska i posna jela.


Potpuno biljna (vegan) ishrana najbolji korak ka zdravlju:
-Definicija vegan ishrane
-Dobrobiti vegan ishrane
-Pravilna vegan ishrana: kako se snabdeti svim potrebnim nutrijentima
-Zablude o vegan ishrani
-Moguće greške u vegan ishrani


Sirova , presna biljna ishrana (raw vegan ishrana)
-Definicija sirove biljne ishrane
-Dobrobiti presne ishrane
-Način delovanja ishrane sirovim namirnicama
-Pravilna ishrana sirovim namirnicama
-Način prelaska na potpuno presnu ishranu
-Moguće greške u presnoj ishrani


Regulisanje telesne mase
-Mršavljenje (skidanje suvišnih kilograma)
-Povećanje telesne mase (nabacivanje mišićne mase)
-Proteini (belančevine)
-Lipidi (masti)
-Ugljeni hidrati (šećeri)
Pogledajte slične stranice: